Prima școală independentă energetic din Romania va fi la Brasov

Brașov, 13 februarie 2014 – Începând cu anul 2016, școala particulară Jules Verne din Brașov va fi prima astfel de unitate din România dotată cu parc fotovoltaic propriu care îi va furniza toată energia electrică de care are nevoie.

 

“Printr-o investiție de 14 milioane de euro, campusul școlii noastre va ajunge să cuprindă două clădiri independente din punct de vedere energetic, clădiri ce vor găzdui întregul ciclu de învățământ, de la clasa întâi și până la ultima clasă de liceu”, le-a spus Nandor Santa, președintele fundației Jules Verne, participanților la prima conferință din acest an cu părinții elevilor școlii Jules Verne. “Dacă ar trăi, Căpitanul Nemo ar fi foarte mândru de felul în care ne creștem copiii și protejăm natura!”

 

Aceasta este singura școală privată din județul Brașov și, așa cum arată și numele său, este totodată o instituție vizionară care prin metode didactice prietenoase și deosebit de avansate face ca toti elevii săi să dobândească o gândire liberă și înaintată.

 

“Integrat armonios în peisajul natural, cu zone de studiu luminoase și umbrite corespunzător, amplasate într-o ambianță cu suprafete vegetale ample, inclusiv un acoperiș înierbat complet, campusul este creat cu o ergonomie a spațiilor de lucru adaptată nevoilor copiilor. Întregul complex va avea o identitate vizuală puternică, prezentînd o imagine simplă dar în același timp ușor de identificat, care rezonează cu formele ambientului – dealuri și văi ce favorizează activitațile de grup și atrag copiii”, a declarat arhitectul Robert Farczadi de la firma PROJECT A, care a realizat proiectul.

 

Campusul se va întinde pe o suprafață de 4 hectare și va prezenta clase modulare, o bibliotecă, o sală de mese și concerte, sală și teren de sport, piscină acoperită, pistă pentru biciclete,  precum și cămine pentru profesori, elevi și pentru personalul auxiliar. Echipamente IT de ultimă generație vor dota această școală cu stil architectural futurist, devenind instrumente complexe pentru dezvoltarea nu doar a copiilor, ci și a părinților lor.

 

Planul de afaceri pentru această investiție remarcabilă va fi definitivat în cursul lunii martie iar sursele de finanțare au fost deja identificate, astfel că în luna aprilie a anului viitor va începe construcția proiectului, iar în anul școlar 2016-2017 portile sale se vor deschide pentru elevii claselor V-VIII.

 

“Mereu am visat la o școală organică, intuitivă, creativă și multiculturală, o școală a generațiilor care să transforme viitorul acestei țări. Ma bucur să mă alătur acestui proiect ambițios și mai ales să fac parte  dintr-o echipă care își asumă un rol de pionier în sistemul educațional românesc,” a declarat Aliz Kosza, mentor și strateg.

 

Printre noutățile deosebite aduse de această școală se numara Centrul de parenting C.G.Jung, Centrul pentru mentorat și cunoștințe de antreprenoriat, Centrul pentru experiențe culinare, Centrul pentru arte si meșteșuguri și Centrul sportiv de performanță (care se implică atât în organizarea turneelor naționale și internaționale ale școlii, cât și în organizarea de concerte).

 

Amplasată pe Strada Păltiniș, organizatia non-profit Fundatia Școala Jules Verne  Brasov administrează școala multiculturală omonimă care în prezent are clase primare cu predare în limbile română, germană, maghiară și engleză. În anul școlar 2013-2014 cursurile sale sunt urmate de 75 de copii, numarul lor urmând să crească la 110 în anul următor. Corpul didactic este format din 22 de membri permanenți și 17 colaboratori, iar pentru fiecare clasă s-au investit  în dotări IT peste 5000 USD.

 

 

Pentru informații suplimentare:

 

Gabriel Paslaru

Mobil: 0744 530 583

Email: perfect.ltd.co@gmail.com

http://scoalajulesverne.ro/